Adu-ți visele acasă

Presiunea lumii vine din toate direcțiile, fără să anunțe: televiziunea dă pe afară de show-uri de talente, familia și prietenii te tot întreabă Și.. ce-ai de gând să faci?, instituțiile de învățământ au cabinet de orientare pentru carieră. Cum despre ultimul nu afli nimic concret, de parcă nici n-ar exista, rămâi cu primele două. Deci e inevitabil momentul în care ești convins că n-ai niciun talent și în care habar nu ai ce vrei să faci mai departe.. doar oamenii talentați știu asta, iar tu nu ești un om talentat, right?

Așa că, începi să întrebi în stânga și-n dreapta, cauți în exterior o confirmare a oricărei abilități de-ale tale. Unii îți vor spune că ești un bun comunicator, alții că te descurci minunat cu copiii, cei mai apropiați că ai talent la scris. Vei sfârși prin a căuta pe net cel mai ieftin bilet până în Kambaku, că doar asta ți-e menirea.. să te joci cu copiii africani 23/24 și în ora rămasă să-ți scrii jurnalul vieții!

Însă ups! n-ai cei 1000 de euro pentru a ateriza în Africa, n-ai nicio cunoștință acolo, n-ai bani și timp pentru vaccinuri și pașaport. Te întorci așadar în mai puțin de 5 minute la viața ta de toate zilele. Nu ești fericit, DAR încearcă să-ți amintești cât de des poți că.. ai unde mânca și dormi, ai de ce să te trezești dimineața (sunt oameni pe lume, puțini, pentru care tu chiar ești important și faci diferența) și cel mai important: nu-ți lipsește absolut nimic pentru a te folosi de contextul actual pentru a-ți trăi visele. Copiii din centrul social care-i la câteva străzi distanță de blocul tău se vor bucura de poveștile scrise de tine insuți 🙂

Children Reading Books Clipart and Illustration ***

Lasă un comentariu