Binecuvântare

La 6 fără ceva suntem în gară. Frati-miu dă fuga după de-ale gurii, mama stă la coadă la casa de bilete, eu verific dacă într-adevăr avem vreun tren.. site-ul CFR-ului a fost „momentan” blocat toată ziua de ieri. Avem. În 5 minute. Şi iată cum intrăm într-o buclă temporală: trenuri noi folosite de atemporalii oameni neoameni. Răsăritul din Câmpia Bărăganului probabil m-ar fi îmbunat.. dacă l-aş fi văzut. Dar în meniu au intrat doar jegul vizual şi auditiv (o burtă de 50 de ani a cântat despre banii, fomeile şi pretenaşii ei tot drumul).

Pegasul nostru modern are întârziere, dar gura sănătosă de aer pe care o luăm de pe „celălalt tărâm” ne face să uităm şi să iertăm totul. Urniţi de frigul care pişcă, pornim repejor spre casa care ne aşteaptă.. Focul din sobă, dulciurile şi mărunţisul adunate pentru colindători, icoanele care zâmbesc altfel, mai mulţumite, paşii de bătrână ce calcă molcom pământul pe care a călcat şi ieri şi alaltăieri şi la începutul lumii, ciorba de fasole şi varza călită înfulecate cu poftă în atelierul de tâmplărie, în care se auzea întrerupt, de la radioul dintotdeauna, o melodie populară şi în care razele soarelui intrau sfioase, făcând un dans neprofesionist pe ziarul care ne ţinea loc de faţă de masă, leagănul pe care se dă burniţa, tufele cu flori mici şi galbene care supravieţuiesc vitejeşte capriciilor vremii, căţelul gras, gălăgios şi fricos despre care, din cauză că are acelaşi nume ca toţi ceilalţi căţei de dinainte, ne întrebăm mereu cât de tânăr sau bătrân e, ochii albaştri, mici, traversaţi de cataractă care ne zâmbesc de sub o bască plină de rumeguş, toate astea ne fac să mulţumim umili pentru binecuvântarea de a fi sănătoşi, de a fi prins trenul de dimineaţă, de a fi împreună..

Mergeţi la ţară! Veţi plecaţi încărcaţi! Mai ales cu credinţa oamenilor că Răul e pasager şi că doar Binele are tron pe lumea asta.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: