REVENDICARE DREPT: ÎNCEPUTUL

la singura nuntă la care a fost, avea 12 ani. era un început de noiembrie prea friguros,  sala ieftin împodobită, invitații picoteau la mesele lor, mireasa nu s-a furat, iar bunicii au stat la bucătărie, de parcă evenimentul era al altcuiva. tot atunci, pentru prima și ultima oară, și-a văzut părinții dansând.de ce oare momentele la care nu poți lua parte par mai neprețiute, mai relevante pentru ce ești tu? 

>>țuica furată prin gard de vecinii care te-au învățat să fluieri după fete și care, atunci când au avut, ți-au dat și ție păduchi. „frumoasă mai e!”, rostit rotund de cel știut ca fiind un om frivol, când a văzut mireasa. lipsa socrilor mici. o găleată cu apă împinsă ușor de pantoful alb înconjurat de zeci de ochi în sensul a trei cruci, la mijlocul drumului dintre capetele unei lumi cu ritm propriu și de neschimbat. invitația din poartă în poartă pe care o face mirele cu butelcuța cu tărie, având la piept, prinsă de batistă, o bancnotă valoroasă. cortul cât toate zilele. alegerea unui tânăr mai degrabă șarmant și gospodar decât prieten al celor ce au ales să facă împreună la dreapta, ca să ducă bradul. tot satul în curtea prin care acum se învârt mai mulți câini decât găini, chiuind, în picioarele goale, direct pe pământ. clipa în care el își pierde verigheta.<<

episoadele dintre imaginile pe care ți le-ai construit cu ajutorul poveștilor spuse de neamuri mai mult sau mai puțin cărunte despre nunta părinților tăi. cu asta te-ai alege dacă ai ajunge printre copiii care își uită degetul în nas și-și pierd papucii, urmărind 22 de ani ai pe un obraz îndoielnic de alb și printre buclele de permanent ale unui păr tuns scurt.. adică schimbarea radicală a întregului început; altfel, prezentul chiar nu ar avea nicio explicație.

[sursă foto]

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: